Producenci

MIESZANKA NA CIASTO NA PIZZĘ BEZGLUTENOWA BIO 250 g - PIĘĆ PRZEMIAN

Wysyłka w: 48h
Cena: 11,78 zł 11.78
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Producent: -

Opis

SKŁADNIKI
mąka ryżowa*, tapioka*, maranta trzcinowa*, łuska babki jajowatej*, sól himalajska (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS
Bezglutenowa mieszanka do wypieku pizzy BIO 250 g

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Z drożdżami suchymi
1. Przesyp mieszankę do miski.
2. Dodaj 7 g suszonych drożdzy instant do mieszanki.
3. Dodaj 200 ml ciepłej (ok. 45st. C) przegotowanej wody, dwie łyżki oliwy, 1 łyżeczkę miodu.
4. Mieszaj łyżką, a następnie zagnieć rękami.
5. Przykryj ściereczką i odstaw wciepłe miejsce do wyrośnięcia na 1 godzinę (można do piekarnika na 30-40 st.C)
6. Ponownie zagnieć ciasto i na papierze do pieczenia rozwałkuj na cienki placek.
7. Rozgrzej piekarnik do 250-300 st. C.
8. Ciasto przenieś na blachę, nałóż sos.
9. Piecz 17-20 min w zależności od stopnia nagrzania piekarnika (im wyższa temperatura tym krótszy czas pieczenia) 3 minuty przed końcem posyp serem i ułóż ulubione dodatki.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1372 kJ / 328kcal
Tłuszcz - 6,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 1,1 g
Węglowodany - 61 g
w tym cukry - 3,3 g
Błonnik - 2,8 g
Białko - 3,7 g
Sól - 1,4 g

INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać ORZECHY.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl