

Ciabatta rzemieślniczy duża ok. 180 g - Piekarnia Ferment
-
zamów do 20:00, wysyłka jutro!
-
dostawa elektrycznym Gilkowozem
-
w 100% wegańskie zakupy
-
zapytaj o produkt
Opis
Ciabatta rzemieślniczy duża ok. 180 g - Piekarnia Ferment
Małe formy, tak jak chleby są poddawane powolnej fermentacji w bardzo niskiej
temperaturze, dzięki czemu przez około 18 godzin nasze bajgle, ciasto na bagietki i bułki
dojrzewają w zimnie, a zawarte w nich mikroorganizmy wydobywają z mąki to co w niej
najcenniejsze, zarazem neutralizując wszystko to co nieprzyswajalne.
Dodatek ziaren i przypraw nadają im niepowtarzalnego smaku.
Ciabatta - to małe, mokre i lepkie “bułeczki” z dużymi dziurami i cienką chrupiącą skórką,
a dodatek dobrej jakości oliwy sprawia że miękisz nabiera wyjątkowej delikatności
i oliwkowo żółtej barwy - mąka pszenna typ 500, zakwas, woda, sól, oliwa z oliwek
Alergeny ( Gluten )
Piekarnia Ferment dostarcza nam świeże wypieki codziennie od wtorku do piątku. Abyśmy mogli dostarczyć wypieki nazajutrz, prosimy o składanie zamówień do godziny 20:00.