Producenci

Babka jajowata łuska, cena za 100 g

Wysyłka w: 48h
Cena: 6,00 zł 6.00
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Producent: -

Opis

Kraj pochodzenia: Indie

Babka jajowata łuska

Babka jajowata występuje w basenie Morza Śródziemnego, w północnej Afryce oraz zachodniej Azji, jest uprawiana w Indiach i Pakistanie. W naturalnym środowisku znaleźć ją można w Hiszpanii i na Wyspach Kanaryjskich.

Składniki

Łuska babki jajowatej (Plantago ovata)

Zastosowanie

Babka jajowata reguluje pracę jelit, reguluje poziom cukru we krwi.

Przeciwwskazania

Nie popijać leków ze względu na możliwe interakcje.

Przechowywanie

Łuski babki jajowatej należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.

 

Wartość odżywcza produktu

W 100 g

W porcji 14 g

%RWS* w 14 g

Wartość energetyczna

749 kJ / 178 kcal

105 kJ / 25 kcal

1 %

Tłuszcz

- w tym kwasy tłuszczowe nasycone

0 g

0 g

0 g

0 g

0 %

0 %

Węglowodany

- w tym cukry

11 g

0 g

1,5 g

0 g

1 %

0 %

Błonnik

66,4 g

9,3 g

-

Białko

0,4 g

0,06 g

< 1 %

Sól**

1,67 g

0,24 g

4 %

 

Możliwe naturalne odchylenia.
*RWS – Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).
**Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie.

Informacje o alergenach

W zakładzie pakowane są również: sezammigdały, produkty zawierające gluten, różne orzechy.
Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl